Texels Kookboek - Stamppot van rauwe spinazie met kip

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels 25 gr boter 1 grote ui 1 el kerriepoeder
4 kleine kipfilet 50 gr amandelschaafsel 125 ml kookroom 600 gr panklare spinazie
zout peper

Hulpmiddelen
snijplank mes koekepan kookpan stamper

Voorbereiding

Aardappelen schillen en in stukken snijden.
Ui snipperen.
In een droge koekepan amandelschaafsel goud bruin bakken.

Bereiding

Aardappels in 20 minuten gaar koken.
De gesnipperde ui in boter glazig bakken. Kerriepoeder 1 minuut laten meebakken.

Kipfilet inwrijven met peper en zout en tussen de ui leggen. De kipfilet in 10 minuten bruin en gaar bakken.
Kookroom zachtjes verwarmen.

Als de aardappels gaar zijn, deze afgieten en samen met de warme kookroom tot een puree stampen. Uimengsel, bakvet en de helft van het amandelschaafsel door de puree mengen.
De spinazie in gedeelten door de puree mengen.
De stamppot nog even op een laag vuur verwarmen, regelmatig doorroeren, totdat de spinazie iets geslonken is. De stamppot op smaak brengen met zout en peper.

De kipfilet in plakjes snijden. De stamppot verdelen over vier borden en hierop de plakjes kip leggen. Afgarneren met de rest van de amandelschaafsel

Serveertip

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 30 minuten
Wijntip: lichte, frisse, kruidige witte wijn, bijvoorbeeld Ridge California Dry White.

Eet smakelijk !!